Awards

Expedition earth (mobiele attractie)
Bronze World Medal, 2015 New York Festivals

Gas geven of remmen, Monetair beleid (animatie)
Comenius Edu Media Siegel 2013

Afrikaner Blood (documentaire in co productie)
World Press Photo Multimedia award 2012
Picture of the Year Award in the issue Reporting Multimedia section 2012

DNB Toezicht op financiële instellingen (animatie/experience)
Finalist award, 2011 Midas Awards
Comenius Edu Media Siegel 2011

Geen Zee te Hoog (animatie)
Silver World Medal, 2010 New York Festivals

Tik Tak Slingertijd (film)
Finalist Award, 2010 New York Festivals

High Speed Love (film)
Prix Spécial du Jury, Festival Cinerail 2009

Up To You (experience)
Gouden Reiger Award 2007 voor DST

Land of Water (experience)
Gold Nature’s Wisdom Award, voor het Nederlands paviljoen 2005
World Expo Aichi, Japan
Nominatie SAM award 2005, Keying into the brain festival

Audi AV Exhibition design (DVD)
Silver Ottocar, 2003 Autovison Festival

Audi Technique (corporate film)
Gold World Medal, New York Festivals 2004

Thuis (documentaire)
Gold SAM Award, lineair media, 2004 Keying into the brain festival

Audi S4 (productfilm)
Bronze, Ottocar 2003, Autovision Festival

Within Temptation – Mother Earth (DVD)
Edison, beste muziek DVD 2003

Speedfilm (productfilm)
Finalist award New York festivals 2004

Sound Stories (animatie)
Gouden Zapper, 1997, Europees Jeugdfilmfestival Vlaanderen

Post Productie

Metropolisfilm heeft uitgebreide eigen postproductie mogelijkheden. Alle Metropolisfilm producties worden in eigen huis afgewerkt. Van Editing tot SFX, kleurcorrectie en audiodesign. Een totaal van 9 editsystemen (AVID en FCP) en 6 grafische werkstations, voor 2D en 3D animatie, zijn beschikbaar. Metropolisfilm produceert in alle gangbare (en niet zo gangbare) digitale en film formaten. Alle Metropolisfilm faciliteiten zijn beschikbaar in de studio aan de Driebergseweg of op iedere gewenste locatie.

Voor klanten als: NPS, HUMAN, VPRO, AVRO, NCRV, Ventoux, JVTV, IdTv, Endemol, Nederlands Film Festival.

Documentaire

De registratie en interpretatie van de werkelijkheid staan aan de basis van Metropolisfilm. Metropolisfilm vervaardigt documentaires in opdracht en als autonome projecten. Research, scenario, regie, productie en postproductie worden volledig in eigen huis, of als deeltraject, uitgevoerd. Een documentaire kan een lange onafhankelijke film zijn, maar ook zeker een kortere productie te gebruiken als overheids- of corporate communicatie.

Daarnaast fungeert Metropolisfilm als (line) producer in internationale documentaire projecten.

Animatie/Design

Metropolisfilm maakt veel gebruik van animatie en motion design methodes in haar producties. Vormgeving in zowel traditionele als moderne technieken. In 2D en 3D. Dit kan een geheel geanimeerde film opleveren of een productie waarin animatietechnieken een onderdeel zijn. Voor veel van de grotere projecties en experiences maken wij gebruik van collage vormen. Daarnaast levert Metropolisfilm special effects en titelvormgeving voor projecten van derden en is één van onze specialisaties de vormgeving van zenderidentiteiten en stationcalls.

Experience

Een ruimtelijke beleving van film en video. Het filmverhaal is op televisie en in de bioscoop al een krachtig en emotioneel medium. Metropolisfilm is op zoek naar methodes om de impact van het verhaal verder te versterken en tot een nog grotere beleving te maken. Dit resulteert in mediale ervaringen in verschillende verschijningsvormen, maar altijd anders dan de traditionele. Vaak als onderdeel van de architectuur en ontwikkeld in samenwerking met, of in opdracht van, ruimtelijk ontwerpers.

Overheid

Metropolisfilm produceert films voor de overheid en non-profit instellingen. Als voorlichting, educatie, interne communicatie of als begeleiding van verandertrajecten. Vaak worden deze producties gemaakt vanuit onze documentaire werkervaring maar ook de kennis van corporate communication is onmisbaar bij dit soort producties.

Voor klanten als: Ministerie van Justitie, EVD, Provincie Zuid-Holland, Provincie Utrecht, World Press Photo, Gemeente Utrecht, Politie Utrecht, Politie Amstelland, Stichting Adoptievoorzieningen, Pleegzorg, Bartiméus, Ministerie van Buitenlandse Zaken, Deltares, Vrije Universiteit, TU Delft, ProRail e.v.a.

Corporate

Metropolisfilm heeft 20 jaar ervaring in het communiceren voor het bedrijfsleven, variërend van commercial tot bedrijfspresentatie. Altijd in nauwe samenwerking met het bedrijf of een door het bedrijf aangewezen bureau. Op nationaal en internationaal niveau en voor zowel interne als externe communicatie. De Metropolisfilm producties onderscheiden zich door hun effectiviteit en creativiteit.

Voor klanten als: Audi ag, Daimler Chrysler, Kia, Heineken, UPC, Rabobank, ING, ABN AMRO, Fortis, Coca Cola, DSM, Unilever, NS, SNS REAAL, Mitsubishi, Connexxion, ProRail e.v.a.

Musea

Met name de ervaring van Metropolisfilm met ruimtelijke (lineaire en interactieve) media wordt ingezet voor musea en tentoonstellingen. De inhoud wordt tot een werkelijke beleving gemaakt, vaak met het gebruik van de nieuwste (crossmediale) technieken. Metropolisfilm verzorgde bijvoorbeeld de AV presentaties in het Nederlands paviljoen op de wereldtentoonstellingen 2005 en 2008.

Voor klanten als: Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, Maritiem Museum Rotterdam, Nationaal Museum Speelklok, Utrechts Archief, Dordrechts Museum, Geldmuseum, Stedelijk Museum Schiedam, Museum Catharijneconvent, Universiteitsmuseum, Spoorwegmuseum e.v.a.

Producties

Al meer dan twee decennia is Metropolisfilm actief in het produceren van film, video en interactieve producties. In die 25 jaar is Metropolisfilm pionier geweest op het gebied van digitale productietechnieken en video en film als ruimtelijk object. Ook anno nu is innovatie voor ons een belangrijke drijfveer. De term crossmediaal dekt hier niet volledig de lading. Juist bij het gebruik van nieuwe toepassingen van het medium film vinden we het belangrijk om de kijker/gebruiker centraal te stellen. Hierbij komt onze documentaire ervaring goed van pas.

Metropolisfilm werkt vanuit een heldere en overzichtelijke projectstructuur en kan op die manier een constante kwaliteit waarborgen. Iedere productie wordt gemaakt vanuit een helder concept en een concrete (en vaststaande) begroting.

Metropolisfilm is actief voor overheid (landelijk en regionaal) en bedrijfsleven (nationaal en internationaal). Daarnaast zijn wij ook onafhankelijk producent van vrije animatie en documentaire producties. De combinatie van werken in opdracht en het werken in de vrije (kunst) sector blijkt tot op heden een zeer vruchtbare combinatie.